неділю, 11 грудня 2016 р.

11 грудня - Міжнародний день танго

"Танго - це чотири ноги, дві голови і одне серце"
Хуан Карлос Копес
  11 грудня, в день народження аргентинського співця і кіноактора, знаменитого «Короля танго» Карлоса Гарделя, святкується Міжнародний день танго — свято танцю, філософія якого поміщена в протиборстві.
   Життя в танго б`є ключем, а в центрі танцю — Чоловік і Жінка. Їх взаємини, пристрасті, конфлікти, примирення, «третій зайвий», ревнощі, ненависть — всі відчуття, які наповнюють людське життя.
   У цьому танці не прийнято розмовляти, посміхатися, в нім навіть не прийнято дивитися один одному в очі. Запрошення, висловлене вголос, може розцінюватися як образа. Допустимо лише погляд і легкий рух губ.
  Танго — танець-імпровізація, в нім дуже важливе уміння партнерів почути один одного. Це уміння народжується на підсвідомому рівні як би само собою, створюючи відчуття іншої реальності. А найвиразнішим моментом цього танцю є пауза: звучить музика, а двоє завмерли в обіймах один одного, ніби ведучи німий діалог на підвищених тонах — це точка вищої напруги.
 До речі, слово «танго» з`явилося значно раніше, ніж сам танець. Спочатку це слово використовувалося на одному з Канарських островів для позначення «зборів негрів для танців, для гри на барабанах», до речі, ці барабани також називалися «Танго».

Астор П'яцолла - Лібертанго

Немає коментарів:

Дописати коментар